Ali so vam odpovedali let zaradi Coronavirusa?

Ali ste ostali brez zasluženega dopusta?

Ne veste ali vaše zavarovanje krije odpoved turističnega aranžmaja?

Ne veste ali vam zaradi vaše izgube pripada kakšna odškodnina?

Zato smo tukaj mi 

Naj vam naši pravniki pomagajo zdaj!

Dobite svoj denar povrnjen, ne bodite žrtev Corone tudi vi in vaš dopust! 

Zaščitimo vas interes, pomagamo vam dobiti povračilo stroškov vašega že plačanega dopusta!

PREVERIMO VAŠ PRIMER

V primerih težav z letalskimi kartami se pojavlja vprašanje ali so bili vaši leti odpovedani ali prestavljeni iz razloga izrednih okoliščin ali ne. Nadalje je odvisno tudi, ali v državi kamor ste namenjeni vladajo izredne okoliščine oz. je potovanje v to državo odsvetovano. Vedno je mogoče letalske karte odpovedati v skladu s splošnimi pogoji posamezne letalske družbe, odvisno je, pod kakšnimi pogoji ste karte kupili. Na koncu je še vprašanje odškodnine, ki vam pripada v skladu z Uredbo EU o pravicah letalskih potnikov.

 

Podobna situacija je v primeru, ko želite odpovedati turistične aranžmaje. Lahko gre za odpoved na podlagi uveljavljanja izrednih okoliščin, ali le za odpoved v skladu s splošnimi pogoji.

Naša ponudba

Pregled dokumentacije in primera ter pravni nasvet

Pravno mnenje na podlagi predložene dokumentacije in opisa situacije.

Odpovedi letov zaradi corona virusa

Odpoved letov zaradi Coronavirusa se šteje za okoliščino, ki jih označujemo kot “izredne okoliščine”. So dejansko rezultat varnostnih ukrepov, ki so postali nujni glede na smrtonosni vpliv virusa ter razglasitev epidemije.

 

Zaradi izrednih okoliščin sicer niste upravičeni do odškodnine zaradi Coronavirusa, a le če je to uradni razlog letalske družbe s katero bi morali leteti. Če je bil vaš let odpovedan ali zavlečen z drugim razlogom, ste lahko upravičeni do odškodnine za odpovedan let ali zamujen let. Višina odškodnine je odvisna od dolžina leta.

 

Če v kraju kamor ste namenjeni, ni izrednih in neizogibnih okoliščin oziroma ni takih okoliščin, ki bi vplivale na prevoz do kraja potovanja, lahko posameznik odpove polet skladno s splošnimi pogoji organizatorja. V praksi to pomeni plačilo odstopnine, ki je vnaprej določena s strani organizatorja in je odvisna od časa do začetka potovanja.

 

V kolikor ste sklenili dodatno zavarovanje ste tudi lahko upravičeni do odpravnine.

 

Pošljite nam dokumentacijo, mi pa vam nemudoma posredujemo pravno mnenje!

Odpovedi letov

Odpoved turističnih aranžmajev zaradi corona virusa

Kadar se pred začetkom potovanja v kraju potovanja ali v neposredni bližini pojavijo neizogibne in izredne okoliščine, ki bistveno vplivajo na izvedbo turističnega paketa, ali neizogibne in izredne okoliščine, ki bistveno vplivajo na prevoz potrošnika v kraj potovanja, potrošnik lahko od pogodbe o paketnem potovanju odstopi in je upravičen do povračila vseh plačil brez plačila kakršne koli odstopnine.

 

V kolikor Ministrstvo za zunanje zadeve na svoji spletni strani odsvetuje potovanje v določene države, dele držav ali posamezne kraje, so po našem mnenju zakonski pogoji neizogibnih in izrednih okoliščin izpolnjeni.

Odpoved turističnih aranžmajev

Odpoved namestitve zaradi corona virusa

Ponudniki turističnih namestitev sami določajo pogoje za odpoved rezervacije. Pred samo rezervacijo morajo biti te informacije tudi jasno navedene. Nekateri omogočajo odpoved kadarkoli, drugi le do določenega časa pred datumom rezervacije, pri čemer včasih vrnejo le del denarja, tretji pa odstopa sploh ne omogočajo oziroma ne vračajo denarja.

 

Hitro proučimo splošne pogoje poslovanja in odpovedi vaše turistične agencije, ter v vašem imenu pripravimo vlogo za povračilo stroškov, tako ste lahko prepričani, da je zahtevek kar najbolje utemeljen in pripravljen ter skladen z veljavno zakonodajo in ščiti vaš interes.

Odpoved namestitve zaradi corona virusa

Naj vam naši pravniki pomagajo zdaj!

Preverimo vaš primer

  *Zaradi izogiba vsiljene pošte ter neresnih povpraševanj, zagotovimo pošteno obravnavo za vse zahtevke za pravno mnenje na način, da za storitev zaračunamo simbolično ceno 15€, ki jo je potrebno plačati v treh dneh. Ob prejemu odgovora boste prejeli tudi račun za navedeni znesek. S tem, ko nam pošljete vprašanje, soglašate z navedenimi pogoji za plačilo.

  Vaše vprašanje bo posredovano pravniku in v pisnem odgovoru na vaš e-mail boste prejeli prvo pravno mnenje za vaše vprašanje s predlogom ukrepa ali navedbo ustreznega pravnega vira.

  Naša ponudba

  Pregled dokumentacije in primera ter pravni nasvet

  Pravno mnenje na podlagi predložene dokumentacije in opisa situacije.

  Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Nastavitve zasebnosti shranjene!
  Nastavitve zasebnosti

  Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

  Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

  Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

  Onemogoči vse storitve
  Omogoči vse storitve